17.03.2019 г., 11:26 ч.

Реката живот 

  Поезия » Пейзажна
250 0 0

Тече реката на живота.

Залива ни с бурни вълни.

Ту позлатени от слънчев отблясък,

ту с мътни, блатисти следи.

 

Той, живота е буйна река,

по която се носим в забрава.

Днес сме щастливи, а утре уви

потънали в мрак и без слава.

 

Той, животът е пълноводна река.

Всичко има във него – и радост и скърби,

Тъй, както реката търси свойто море,

тъй и ний се стремим към безкрая.

 

Прилича животъг на неспокойна река.

Ту тече си спокойно със горда осанка.

Ту става порой, шумна пълна със грохот вода -

Река величава.

 

А ние в реката, веслата сме хванали здраво.

Броим всеки бързей и праг.

На живота юздите придържаме право,

на живота юздите  – реката със с вечния бяг.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??