9.07.2011 г., 19:59 ч.

Реквием за едно море 

  Поезия » Друга
716 0 2

Реквием за едно море

 

Реквием.

В името на живите!

В името на вечните устои!

 

Морето,

което говори с небето

на вечен природен език.

Момчето,

което говори с морето

на някакъв странен език.

Кога бе това?

 

Европа изля своя

отпадък, туризъм привнесе,

с нови норми извоюва

бетонна земя.

 

От изток на предела

довя ръкотворна отрова,

търговско предприятие

разпродаде

Обиталищата на рибите,

Земята на храстите...

 

Световната борса

търгува „вредни емисии”

и хищно печели

Човекът пари.

 

Човекът,

който нехае,

Човекът,

който граби,

Варварин -

пред вечни устои!

 

Аз ли бях тогава?

От кого да поискам

Разплата!?

Как да върна водата?

 

Нова Екологична експертиза

- произнасям

                 за вечното море,

Реквием

за човека на „новото време”!

 

В името на вечните устои!

 

23.05.2011

© Валери Качов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Момчето, което говори с морето
    На някакъв странен език,
    Аз ли бях тогава?
    Ти, мое наследство от светлото детство-
    Сърдечно и вечно море,
    Всичко отминава.

    Панайот Панайоов
  • и защо цитирането не е отбелязано в кавички или да имаше мото...
Предложения
: ??:??