23.03.2021 г., 14:22 ч.

Реквиемно 

  Поезия » Друга
743 1 2

 

Реквиемно

             на Майка ми...

 

Понеже много скитах по Света –

не ме дочака Майка ми... Умряла...

А зная, че било е с мисълта –

за мен и за проклетата раздяла!...

 

... Днес късно е дори да затъжа́,

безсмислено е да се обвинявам,

че във живота ѝ не бях мъжа́

и не синът когото заслужава!...

 

И гробът ѝ обрасл е с трева,

че в този свят тук близък не остана –

пред Паметта ѝ да склони глава....

... А аз дори не искам прошка, Мамо,

 

понеже обезсмислих любовта

към теб, която носех през годините –

щом ти си си отишла от Света:

– Забравена от Бога и роднините!...

 

23.03.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??