26.02.2008 г., 18:47 ч.

Репетиция край пилона 

  Поезия » Гражданска
669 0 4
 

РЕПЕТИЦИЯ КРАЙ ПИЛОНА

„Носете си новите дрехи, момчета!"

Стефан Цанев

 

 

Свалете си новите дрехи, момичета!

Или както го казват сега на жаргон -

те никак не ви тичат.

Ще репетираме с най-директния тон:

веднага да сваляте всичко!

Кое по-напред ли? Например?... (Кошмар.

Безочието страшно ви тича...)

Сами си го търсите тоя шамар -

свалете например бикините!

И бели, зелени, червени слънца,

нелепо прозрачни, префинени,

хвърлете с широк жест - като крилца...

Но не поглеждайте после към пода.

А просто напук на суетния свят -

сложете си черни... На мода са.

 

Но този път... този път черният цвят

е доста по-груб, по-различен.

 

Това е май вашият траурен цвят.

Това е съдбата... момичета.

© Радост Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • различно и интересно...харесва ми.
    с обич, Радост.
  • Да,много е добро хареса ми! Иска се и доста развита фантазия за това
    Поздрави!
  • Особено стихо... ама, я по бодро! В много култури бялото е траурният цвят! Черното си е стил и класика...
    Пък и всеки избира кога, как и за кого да се съблича!
    П.П.Споменх ли, че стихото е готино?!
  • Доста интересно стихотоворение. Поздравления от мен.
Предложения
: ??:??