22.08.2022 г., 12:47 ч.

Решетки за ангели 

  Поезия » Философска
572 14 9

РЕШЕТКИ ЗА АНГЕЛИ

 

Не знам защо на мен това се случи –

умора или болест надделя?

Навярно диагнозата е скучна –

на тази възраст никнат ми крила.

 

Да бяха зъби, мигли или нокти,

косата ми до кръста да расте.

А то пера - проскубани и прости

надигат сутрин спалното шалте.

 

Сега ръце размахам ли, ще литна

навярно от десетия етаж.

Ала клокочи в мене страх неистов –

не ми достигат лудост и кураж.

 

И гледам през смълчаните решетки

как птиците се готвят за летеж.

И всяка вечер блъска през сърцето

на усета безумният кипеж.

 

Да бъдеш земен – изборът е лесен –

плътта ще се превърне в прах и дим.

Но падащи като листа наесен,

таим надеждата да полетим...

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??