Стрела, намазана с разяждаща отрова,
проникнала в сърцето и душата
и не допускаща отсреща благо слово
променя правилата на играта.
Тя не признава оправдателни присъди,
нито отсрещни Извинения, Молби за милост -
веднъж роди ли се - не ще я ти изпъдиш,
дори да си отиде - безвъзвратно гнил си !
Върти те тя на шиш над огнена жарава,
ехидно наблюдава как се мъчиш,
и с твойта лична пот като те овкусява
цели - от този миг - во веков да млъкнеш!
Нехае за алибита железни,
двуостър скалпел е в ръцете и отсреща,
не иска и да чуе твоите доводи полезни -
подобно патоанатом те стиска в клещи!
Не можеш даже да прошепнеш:"Стига вече!
Аз там не съм бил! Кой това ти каза? "
Тя все те има за парцалено човече,
и все да сипе върху теб от своята зараза!
© Момчил Манов Всички права запазени