24.02.2013 г., 11:45 ч.

Революция 

  Поезия » Гражданска
447 0 0

"Мечом са българи своя свобода изгубили, мечом пак трябва да я добият!" - Раковски

Бе наша вината,че погубихме Земята.
Зимата идва...
Тя е страшна, но не ни плаши.
Милиони животи
беззвучно си отидоха.
Мъртъв свят
в руини и страх оставиха
Няма накъде да бягаме.
Просто ще чакаме...
някой да ни спаси.
Няма очи...
които да видят това,
в което се превърнахме,
които да ни спасят
от злото, което прегърнахме.
Би трябвало да умрем
за нещата, в които вярваме,
а не в мрака да живеем
и да се заблуждаваме.
Огънят ще блести,
докат′ тъмното небе не изгори.
Ще вият вълци и вълчици.
Време за равносметка е! Нещастници!
Думите шо излизат от нашите уста...
Ледени са!
Чувствата що изпитват нашите сърца...
Ледени са!
Надигнете се братя! От желязото кръстени сме ние.
Въоръжете се братя! Истината пред нас ще се разкрие.
Вярваме в нашите оръжия.
Те треперят в нашите ръце.
Виновниците ще накажем!
Мечът не ще ни предаде...

© Димитър Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??