28.03.2017 г., 8:59 ч.

Рими след избори 

  Поезия » Друга
584 0 0

Понеделнишко ми е. Времето навън е сърдито.
Като след избори! Неуспешен опит да пресеем депутати с народното сито.
Във въздуха се носи някакво въпросително осъзнаване.
Навярно на доста хора съзнанието е било промито.
Едно е сигурно – нужна е промяна, за да достигнем фаза помъдряване!
Промяна засега не виждам! Може би не гледам, но честито!
 
България отдавна не е на три морета!
Хората са притръпнали. Не се прави нищо.
Свикнали сме да се подпираме на лакти пред бири и шкембета,
сравнявайки националите ни с Гришо.
За последния поне сме горди! Истински звяр на корта.
И си личи, че е потомък на Кирил и Методий.
По едно време го свързваха с кралицата на ескорта,
оказа се обаче, че са различни зодии.
Като стана дума, поглеждам си днес хороскопа:
„Ако вложите енергията си в добри общочовешки каузи,
резултатите ще бъдат отлични.“ Ами, ето!
Влагам мислите си лични!
Мисловно вкарвам парламентьори в окопа.
Докато зареждат пушкалата и топа,
над тях пайнер-прима неповторима,
пееща в рима: „Мили, остави ма!“
Отсреща Слави с бенда – референдума, Йованке,
направи ме легенда!
Рачков ще рече: К‘во рече?
От лютото в Master Chef носът на народа потече.
В крайна сметка какво ни чака – грабеж или разкош?
От третата победа на „Не се сърди човече“,
разбрах - в София всичко е по сценарий, ден и нощ...

 

© Миро Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??