В епохата на комунизма
идейно раснал архаизма,
но днес, макар и доста стар,
се прави в нета на тежкар.
С "таквоз", "сегиз" и "нивга", "връз"
той с младите премерва ръст
и сложил маска, пудра, грим,
представя се за пилигрим.
Защитник е на плурализма,
въстава срещу реваншизма
и уж приемайки комизма,
е съдник строг на егоизма.
Отрича гордо дисфемизмите,
отрича даже евфемизмите
и казва с доза артистизъм:
– Аз вечен съм неологизъм!
Че в неговия "свеж" лиризъм
прозира светъл алтруизъм,
идиотизъм, песимизъм
и рядка форма на снобизъм.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени