13.12.2017 г., 23:01 ч.

Рип брадър 

  Поезия » Гражданска
767 1 2

Той с хирургична точност разчленява

избрани жертви вечер от екрана.

И с всяка част от тях, която дава

на публиката – егото ѝ храни...

Той е невидим като Изкормвача*

останал неразкрит дори до днеска...

И като него Братът е палачът

готов да хвърли всички ни във треска...

Рип Брадър шества гордо из душите

на хората – отдавна оскотели,

със умове от медии измити,

превърнали се просто в мекотели...

С ехиден глас той щедро поучава

и гаври се със личнитге проблеми

на жертвите си, но пари им дава

да пълнят телевизионно време...

И все така безимен, пак остава

невидим и се смята за безгрешен,

със своята жестокост се прославя,

а някои дори го смятат смешен.

Ала грешат, той бърка в умовете

и бавно, методично от екрана

опитва да изкара зверовете

във нашите души, за да се храни.

Рип Брадър просто е убиец с класа...

Той е Хирургът в нашата държава.

И на екрана – хирургична маса

той продължава да ни разчленява...

______________________________________________________

* – Jack the Ripper (Джак Изкормвача) е псевдоним на сериен убиец, действал в района на Уайтчапъл и други близки на него бедни райони на Лондон през втората половина на 1888г. И досега остава анонимен и неразкрит!

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??