Той с хирургична точност разчленява
избрани жертви вечер от екрана.
И с всяка част от тях, която дава
на публиката – егото ѝ храни...
Той е невидим като Изкормвача*
останал неразкрит дори до днеска...
И като него Братът е палачът
готов да хвърли всички ни във треска...
Рип Брадър шества гордо из душите
на хората – отдавна оскотели,
със умове от медии измити,
превърнали се просто в мекотели...
С ехиден глас той щедро поучава
и гаври се със личнитге проблеми
на жертвите си, но пари им дава
да пълнят телевизионно време...
И все така безимен, пак остава
невидим и се смята за безгрешен,
със своята жестокост се прославя,
а някои дори го смятат смешен.
Ала грешат, той бърка в умовете
и бавно, методично от екрана
опитва да изкара зверовете
във нашите души, за да се храни.
Рип Брадър просто е убиец с класа...
Той е Хирургът в нашата държава.
И на екрана – хирургична маса
той продължава да ни разчленява...
______________________________________________________
* – Jack the Ripper (Джак Изкормвача) е псевдоним на сериен убиец, действал в района на Уайтчапъл и други близки на него бедни райони на Лондон през втората половина на 1888г. И досега остава анонимен и неразкрит!
© Георги Ванчев All rights reserved.