2.02.2011 г., 22:08 ч.

Рисунка с твоята ръка 

  Поезия » Бели стихове
1294 0 1

 

Докато ръката ти рисува със светлината,
слънцето крие с тревога лъчите си,
чертае погледа ти знаци по Земята,
и отваря за мен заключени врати,
при което се събужда разсърдено Луната
и обуздава набързо задъханите ти красоти,
замаскирва мрачно следата ти за мен излята
и трие с дъжда останалите горещи искри
и когато гласът ти приспа накрая тишината, 
песента заклокочи с издайнически ритми,
обиколи наоколо с плановете на мечтата
и Съдбата реши да ни линчува с водовъртежите си
и тогава Тревогата затършува сръчно в тъмнината
и помаха за помощ на бурята да ни озапти,
подкани и гръмотевицата да тресне от далечината
и промуши светкавица през небето да ни осветли,
а Шегата си подсвирна весело с новината
и ни завлачи към пропастите на неизвестни пещери
и докато Любовта милостиво плака за нас в мрака,
Надеждата се реши да ми подскаже следите ти,
като разбра това, Мъката помръкна, че няма преднината,
прати мъглата да ни оплете с мрежи,
а ти нарисува ми стълбите към небесата,
откъдето да политна с твоите мечти...

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Anabell, радвам се, че те е докоснало. Благодаря за откровението. Хубава вечер ти пожелавам от сърце!
Предложения
: ??:??