17.11.2020 г., 9:42 ч.  

Рисува есен по дувара 

  Поезия » Пейзажна
280 7 10

Наметнала предзимни дрипи,
градината ми посивя.
Тя спи, а севернякът сипе,
листа, над къщи и нивя.

Оклюмала в калта - последна,
главица цветна зъзне в скреж.
Оглежда двора - за последно -
врабците слуша и поглеж -

Листцата златни се разтварят,
последно сбогом - нежен цвят.
Рисува есен по дувара -
картини зимни, всички спят.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??