17 нояб. 2020 г., 09:42  

Рисува есен по дувара 

  Поэзия » Пейзажная
286 7 10

Наметнала предзимни дрипи,
градината ми посивя.
Тя спи, а севернякът сипе,
листа, над къщи и нивя.

Оклюмала в калта - последна,
главица цветна зъзне в скреж.
Оглежда двора - за последно -
врабците слуша и поглеж -

Листцата златни се разтварят,
последно сбогом - нежен цвят.
Рисува есен по дувара -
картини зимни, всички спят.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??