19.10.2010 г., 10:34 ч.

Рисувам с мисли... 

  Поезия » Любовна
1095 0 3

Да те нарисувам искам – с обич,

палитрата на масата до мен лежи.

 

 

И взимам част с кокетната ми четка,

пъстрата боичка  като рокля ù стои.

 

 

Поставям щрих… а после втори…

И уж е цветно, а не виждам цвят.

 

Ще пробвам този път... и втори…

От спомените вдишвам твоя аромат.

 

 

Платното се белее, а пък уж е пъстро.

Започва да ме хваща малко яд.

 

 

Оставаш върху бялото така прозрачен.

Само очертанията ти едвам личат…

 

 

Как да сложа синьо - символ на морето.

Безпределно е и бурно –

а ти постави граници пред мен…

Така и не успях да ги прекрача,

свикнах да живея с тях през ден.

 

 

Жълтото е ярко слънце – влюбено в небето - там блести.

Топлина, усмивка, песен, птици,

а ти разплака влюбени ми очи.

 

 

Червено -

ален мак и страст гореща.

Сладки устни, вино, буйна кръв.

Сърцето ми ранù зловещо…

И само рани зейнали  личат.

 

 

Зеленото е символ на живота,

който ражда се във утрото навън.

А ти погуби моя със охота,

обидите заби във мене като трън.

 

 

Исках да те нарисувам само…

Със светли тонове и цветове…

Уви, Палитрата не дава!...

Непростими се оказват рани, грешки, грехове…

© Ангелина Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??