16.07.2008 г., 6:52 ч.

Ритуално 

  Поезия » Философска
521 0 19
Ритуално пастелно живея
и в бяг се отприщвам стремително...
В полето като мак ще се рея,
ще търся все другия смисъл,
ще раждам по една нова дума
или реплика необикновена -
разплетена дълга къделя съм...
Очи ми премръзват, не вехнат,
в самотни часове притихват
като пропадащо мигновение
на фреска във гробница скрито...
В един живот - с най-разумен бог,
най-истински и безвъзвратен,
в един живот - с най-последен ход
на пеещи стълби... без дъх... без свят...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??