11.11.2014 г., 7:41 ч.

Ритъм 

  Поезия » Любовна
594 0 1

Ритъм


Любовта имала ритъм,
а омразата? Аз питам.
Нима в нея няма ритъм
Теб и тях повторно питам.

Любовта била танц ритмичен,
способен да те пренесе
в един свят стар, епичен
и нямало кое да я спре.

Но не е ли омразата и тя
досущ като сестра си - любовта?

Омразата е танц на лед,
който ще те отвлече,
в свят с различен ред
и пътя ти ще ти пресече.

Равноделно, методично
Омразата смърт ражда.
А в седем осми - хаотично
Любовта живот изгражда.

Сега вече ще ви питам,
не е ли омразата в ритъм?
А за любовта ще питам,
тя ще намерили нявга ритъм?

© Калоян Велинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Доообре! Харесва ми! Браво!
Предложения
: ??:??