22.10.2022 г., 12:05 ч.

Родина! 

  Поезия » Оди и поеми
203 0 0

О, любима моя България, обичам те от Дунав до Черно море!

Обичам нашият стар Бълкан и Тракия с равно поле!

Много обичам и Пирин, Рила, Родопите и Странджа през

май, трицветно знаме се вее.

Обичам нашите гори и реки шума на безброй водопади

и тайните вдън пещерите и скалните древни грамади!

И сезоните всички обичам и розите в китна долина и

първия цвят на кокиче!

 

Обичам те, мила моя Родина!

 

 

 

 

© Violeta Dimitrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??