19.11.2009 г., 14:18 ч.

Родителско 

  Поезия » Бели стихове
608 0 0

 

                По Яворов


 

На заник-слънце победени

сребреят морните коси.

Бледнеят дните отредени,

финален валс ни предстои.

А времето се  носи леко

и в своя път напред лети.

Отправил взори надалеко,

бори се, синко, смел бъди.

 

Преследвай своя порив, сине.

Достигай своите мечти.

Не давай обич да изстине

или копнеж да догори.

Ти знаеш, можеш, вярвай, мили,

светът е в твоите ръце.

За своя подвиг имаш сили

и устрем в младото сърце.

 

Гнездото свое свий, любими,  

създай дома си убеден,

че Господ Бог и херувими

ще бдят над теб и твоя ден.

И нека твоята посока

да бъде вярната и сам

надскачай летвата висока.

Ще бъда с теб! Пак пръв си, знам.

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??