В Родопи царства есента,
прекрасна, тиха и красива,
палитра на художник, от листа -
природата шедьовър сътворила.
Селцето, кацнало на ската,
окъпано във слънчеви лъчи.
Жена със кърпа на главата
песенчица тъжно си реди.
И сякаш времето е спряло.
И сякаш въздухът е кът.
Тук спомените са се сляли.
В очите И - звездите спят...
© Валка Всички права запазени