Родих дете, белязано от Бога -
за мойте грешки или добрини.
От чашата си на живота пих
горчилката на младини.
В мен бореха се чувства, непревзети
от майчиното ми изстрадало сърце.
Сега в прегръдките на дните ми несрети
остават две протегнати ръце.
А то, единствено от Бога сътворено,
дарено е с неземна красота.
По-дивно е от време вдъхновено,
в което блика само доброта.
С очичките говори, че го има -
ефирен лъч от нежна светлина.
С ръчичките на мъката незрима
то пали майчината топлина.
Това дете за мен остава всичко,
създадено е от нестихващия зов.
С любов закърмено е от мъничко,
затуй дарява ни с любов!
© Лейди Ди Всички права запазени