21.12.2011 г., 9:17 ч.  

Рожден ден 

  Поезия » Философска
1715 0 16

 

 

Рожден ден

 

Какво да ви кажа...

щом до днес не разбрах 

за какво на света съм се пръкнал,

още сто да живея –

ще вляза във грях,

че на времето в джоба съм бръкнал.

 

Няма смисъл от мисли

за дълг изплатен,

нито чувства за шанс пропилени.

Всички всяка година

си имаме ден,

в който ден сме по право големи.

 

И настъпва за всеки 

големия час

да празнува, щом стане наясно,

че дори и Христос 

е роден като нас -

вместо в люлка, повит е във ясла.

 

И така, тоя ден

виждам в Бог моя брат.

Тая участ човешка ми стига.

Няма вечен живот,

всичко е кръговрат.

И светът е...

отворена книга.

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??