Рожден ден
Какво да ви кажа...
щом до днес не разбрах
за какво на света съм се пръкнал,
още сто да живея –
ще вляза във грях,
че на времето в джоба съм бръкнал.
Няма смисъл от мисли
за дълг изплатен,
нито чувства за шанс пропилени.
Всички всяка година
си имаме ден,
в който ден сме по право големи.
И настъпва за всеки
големия час
да празнува, щом стане наясно,
че дори и Христос
е роден като нас -
вместо в люлка, повит е във ясла.
И така, тоя ден
виждам в Бог моя брат.
Тая участ човешка ми стига.
Няма вечен живот,
всичко е кръговрат.
И светът е...
отворена книга.
© Александър Калчев All rights reserved.
Щастлива 2012,Поете!!!