Светло Рождество днес е,
Господ се роди.
Исус слезна от небе
своите чада да събере,
у дома им да ги отведе
Дом приготвил е за тях,
вечно жилище в град.
Град с улици просторни,
цели в злато и сребро
Всичко в чистота блести,
както техните души.
За всеки покана има,
че сватба ще се състои.
Младоженик е Христос,
в праведност стои изправен,
своите по име призовава,
Той единствен ги познава.
И награди ще раздава
за делата от земята,
каквото всеки е сторил,
това ще да е получил.
Дар от небе
© Доми Всички права запазени