12.02.2011 г., 15:36 ч.

Рокада 

  Поезия » Хумористична
693 0 5

Трифон Зарезан се спретна

празника си да посрещне.

Ей, задава се напето

Свети Валентин насреща.

 

Спор подеха те на тема:

Кой от тях света владее –

виното ума ли взема,

от любов ли се глупее?

 

Па се впуснаха двамина

баш на празника в разгара.

Гледат: Ама че картина –

кой как знае, тъй го кара!

 

Влюбени в екстаз щуреят,

други чашите доливат,

песни за душата пеят

и усмихват се щастливо.

 

– То... и двете ги опиват –

двамата в синхрон разбраха.

Спряха те да се надвиват –

с вино любовта поляха.

 

И след няколкото туби

с „Ха наздраве!”, „Хаирлия!” –

ей ги: Зарезан е влюбен,

а светецът – махмурлия.

© Валерия Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??