На сцената и тази нощ
принцеса в бяло репетира,
от ложата незнаен гост
ролята й силно аплодира.
По стените бледа светлина,
мъждее, като в кандило,
прилива в гола тишина
и вае лицето му красиво.
Усмивката й мека коприна
по бялото й рамо слиза,
в деколтето женствена и мила,
въздишка палава попива.
Съблазнителка е нейната роля
и тази нощ го съблазни,
остави го без дъх, без воля,
любовта си нежна сподели.
На капки суетата се разсипа,
в зениците на техните очи,
страстта обладала им душите,
все още от сцената ехти!
© Миночка Митева Всички права запазени