20.12.2017 г., 0:23 ч.

Романтика във Първомай 

  Поезия » Друга
262 0 0

РОМАНТИКА ВЪВ ПЪРВОМАЙ

 

Аз помня кой филм в киното въртяха.

И как от село стигнахме в Града.

Как четири момчета не се спряха,

да гледат филма във вечерта.

 

А филма бе наистина съветски,

разказваше за кучето  Жулбарс.

Тук нямаше любов, парфюми женски

съветската героика бе с нас

 

А лятото си беше по средата.

Не знаехме как  да се доберем.

Пред близките, направихме устата,

с магаретата да се понесем!

 

И близките ни разрешеха!

То беше смях закачки и игри...

Пред нас лъчите слънчеви се скриха

и вместо тях се палнаха звезди.

 

Намерихме трева в една поляна.

Оставихме ослите да посат

и влезнах ме да гледаме екрана,

дорде Жулбарските ни спрат.

 

Ний всичко видено съпреживях

картините останаха у нас,

романтика съветска преживяхме

и всички я поглъщахме в захлас!

 

След туй магаретата си взимахме...

Луната смело светеше пред нас.

Една велика нощ ний преживяхме

и радостта до селото бе с нас!

 

  19.12.2017г.София

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??