18.04.2013 г., 12:36 ч.

Рони по пролетно време 

  Поезия
849 0 8

Рони, да минаваме не може ли
някак по-полека през света?
Иска ми се бавничко под кожата
да подреждам тази красота.

Рони бърза, пращат му послания
още немаркирани земи.
Борят се за кучешко внимание
всичките световни миризми.

Хич не го вълнува, че април е,
че го къпе мека светлина.
Тича и ме има за хвърчило
на каишката от другата страна.

Ех, да можех да полегна в ложето
от черешов цвят на пролетта…
Боже, да минаваме не може ли
някак по-полека през света?

 

18.04.2013

Фьон

© Мария Иванова Фьон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??