29.06.2022 г., 18:50 ч.

Роса 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Свободен стих
255 0 1

Когато миризмата на росата
се слее със пътника
и ведно паднат от листото,
тогава започва пътят
да се движи заедно с теб.

И когато брезите сипват аромата си
във чаша вино,
ти ще намериш разочарование
в сенките,
които завират в светлината
и силно те желаят -
пътникът на настоящето
те целуна като мухъл...

Когато кринът изсъхне
и ти все още не си стигнала до него,
знай, че пътникът възкръсва,
а пейзажите удрят
по камбаната свободата -
най-накрая свобода.

Гротеските на бъдещето
и гротеските на дупките...

© Боян Ламбев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??