11.03.2008 г., 20:16 ч.

Розата оградата премина 

  Поезия » Философска
725 0 4
                             на Валя

Роди се роза -
ефирна,
чудно хубава,
добра.
Живя сред тръни,
но и сред цветя.
Живя с усмивка,
с устрем,
с красота.
Живя в борба,
със сълзи на очи,
но с обич към света.

И както всяка роза
през оградата
надзърташе
оттатък.
Всичко бе в мъгла.
И питаше се тя -
там ли ще е любовта?
Защото търсеше
Любов
по времето
на краткия престой
на душата си
във земния живот.

Вчера розата оградата премина.
От нас
няма никой да научи
дали в мъглата
срещнала е Любовта.
Ако има как да известИ...
На всяка роза ще се случи.
А тази роза...
нека Господ я прости...


Евгения Маринчева
11 март 2008

© Евгения Маринчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??