15.02.2007 г., 11:08 ч.

Розата по пътя му 

  Поезия
904 0 10

Розата по пътя му

 


На пътя бял,

пътека чиста,

понечих роза аз да посадя.

Да може някой странник,

уморен и зажаднял,

да види в розата ми чиста

мираж един – единствен:

на обич и на мъничко тъга.

Да разтърка очи от почуда,

усмивка мигом там да заблести,

сълза една, кристална, бистра,

погледа му чер да украси.

 

Тогава старецът самотен,

от дълъг път се вече уморил,

ще спре за миг –

да помирише

красотата, що събрала съм...

във стих.

 

 

© Велина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??