12.04.2017 г., 21:15 ч.

Розова луна 

  Поезия » Любовна
223 1 2

Розова луна

 

Тази нощ в седмицата-страстна,
изгря в розово,сред звънящите звезди,
луната пълна – всераздаваща се,
одухотворена, казват – сбъдвала мечти!

 

Тя – седнала на звездния престол,
на корабчета приема желания от нас,
едно изпратих в утрото, към хоризонта,
за мир, любов и време... помолих се и аз!

 

Не ми изпращай пак любов на кредит,
прегърбена да нося тежестта,
изпратена бъди като награда,
безоблачна, усмихната бъди и без цена!

 

С палто облечена от нежна топлота,
с аромат на пролет, пеперуди и цветя,
с обич – всеотдайна и човечна,
смирено в нея да се гушна и благодаря!

 

Елеонора Крушева
12.04.2017

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мммм..., докосна ме, прекрасно попадение..., - изключително поетичен финал..., - и аз така...!!!
    "С палто облечена от нежна топлота,
    с аромат на пролет, пеперуди и цветя,
    с обич – всеотдайна и човечна,
    смирено в нея да се гушна и благодаря!"
  • "за мир, любов и време... помолих се и аз!" - най-вече за време. Харесах!
Предложения
: ??:??