18.04.2010 г., 15:27 ч.

Розово опиянение 

  Поезия » Любовна
1452 0 11

Душата ми е в розово опиянение

и чувам музика от цъфналите вишни...

Потъвам в нежно, меланхолно забвение

и политам сред цветовете им пищни.

 

Уханието им ефирно и летливо

е като жизнено дихание красиво,

но толкоз мимолетно и необозримо,

отлита и изчезва като птица.

 

Душата ми е тъй крехка, но обича,

дали сама не се обрича на страдание?

А това неземно вишнево създание

оставя само спомени за изпитание...

 

Но любовта е като вишнев цвят красива

и нежна, розова, игрива

и, дори душата да убива,

един миг вишнево страдание

не струва колкото цяло състояние!

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??