20.11.2008 г., 0:51 ч.

Руини 

  Поезия » Друга
441 0 1
Сред душевните руини
лежи тъмна любовта,
оплискана със кърви -
разкъсана и обезчестена
в блудства и разгул!

Покварите нетленни
разяждат тленната ми плът
и възнасят се над пепелта,
удържали кървава победа
над надеждата и любовта.

Не остана ни капчица любов!
Разлята цяла в пустошта е.
Попи сред кървите безкрайни
на трупове безчет, незнайни.
Незнайна днес със тях и тя е!

Покварата дъхне от плътта!
Злобата блесне във очите!
Лудост във вените тупти!
Кръвта ми черна
Смърт вещае...

© Богомил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??