„Рус”
Не, няма да дочакам да задухат
от север студените кавказки ветрове.
Да, рус съм, ала викингите в мен заспаха.
Сега съм просто техно - надъхано хлапе.
Но пак понякога ловецът в мене се събужда
и дебне плячката с упорство на акула.
Все пак тогава просто имам нужда
да бъда хищник, варварин или хиена,
омайваща да чувам песен на весталка.
Не, няма интернет да ме направи
по-малко варварин, щом свежа кръв
на стари времена във мене се бушува…
… щом чакам още северния дъх
на викингска несбъдната поличба,
на може би легенда оживяла,
доброто да посее в буйната ми кръв.
ЕТ МАЧИБО-2013
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Всички права запазени