10.07.2018 г., 9:56 ч.

Русалкитте 

  Поезия
481 0 2

 

Русалките танцуват на брега –
вятърът в косите им играе.
Ножо́вете под боси стъпала
раните нанасят и нехаят...

 

Русалките обичат без вина –
тайни морски обладали.
С образ чуден на жена
мечта са без да са мечтали...

 

Русалките не дишат земен грях –
перли чисти в миден цвят.
Приемат болката без страх
и нито плачат, нито се боят...

 

Русалките са повече жени –
жертвата за тях е свята.
Мислите им – ярки светлини,
лекуват с красота душата...

 

Русалките познават любовта –
за нея и живота си рискуват.
Урок безценен дали на света
самички на брега тъгуват...

 

10.07.2018 г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря най-сърдечно, Ели! Радвам се, че си доловила тънкият контраст, който вложих в това стихотворение. Желая ти всичко най-хубаво!
  • Чудни са тези русалки с "боси стъпала",които хем танцуват, хем тъгуват на брега...
    С фантазия описани!
Предложения
: ??:??