16.03.2021 г., 7:53 ч.

Руска ролетка 

  Поезия » Философска
243 1 0

 

Руска ролетка

 

На масата е сложен револвера,

а в барабана е един патрон –

наоколо достойни офицери

 с честта на офицерския пагон...

 

От водката главите са замаяни,

пиянски песни екнат с дрезгав глас;

разнасят се и стонове отчаяни –

последен дъх от неживяна страст...

 

... Прева́ля нощ... Звездите разтревожени

събират се на черното небе,

Вселената с предчувствия отложени –

очаква шанса да се раздаде́...

 

... но а́ко пет изщракали са празно,

а револвера се е спрял пред теб –

дали ще можеш просто, безотказно

да прокълнеш ти Слепия късмет!...

 

16.03.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??