Руска рулетка
Осъзнаваш,
че си във играта
и в ръката стискаш револвер,
щом натиснеш спусъка.
Когато
ударникът е оголен нерв.
Той
във слепоочието чука.
Чуваш ли звукът -
значи си жив.
Иначе
си вече за боклука.
Усмирен.
Притихнал.
Незлоблив.
Жилото
е в тръпката, човече.
И в страстта.
В залога, който си.
Ти усещаш
полъха на вечност
след милисекундния каприз.
Имал си
възможност да осъмнеш
или
да заспиш
непобеден.
Чак когато револверът гръмне -
ти разбираш,
че е зареден.
© Александър Калчев Всички права запазени
мерси за стихчето...
но...
"За Поета или добро-или нищо"...все тая...