May 14, 2008, 11:08 AM

Руска рулетка 

  Poetry » Phylosophy
678 0 12
 

Руска  рулетка    

 

Осъзнаваш,

че  си  във  играта

и  в  ръката  стискаш  револвер,

щом  натиснеш  спусъка. 

Когато

ударникът  е  оголен  нерв.

Той  

във  слепоочието  чука.

Чуваш  ли  звукът - 

 значи  си  жив.

Иначе 

си  вече  за  боклука.

Усмирен. 

Притихнал. 

Незлоблив.

 

 

Жилото

е  в  тръпката, човече.

И  в  страстта. 

В  залога, който  си.

Ти  усещаш 

полъха  на  вечност

след  милисекундния  каприз.

Имал  си 

възможност  да  осъмнеш

или

да  заспиш 

непобеден.

 

Чак  когато  револверът  гръмне -

ти  разбираш,

че  е  зареден.

 

 

 

 

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??