2.05.2019 г., 0:04 ч.

Ръцете на килимарката 

  Поезия » Гражданска
405 0 2

Ръцете на килимарката

 

Две ръце не знаещи умора,

сред нишките препускат в своя бяг!

Две ръце рисуващи простора

и цветя от сутрин та до мрак!

 

С две ръце от рано загрубели,

вместо за прегръдка на любим

нишките броят глави навели

килимарки и тъкат килим!

 

Две ръце със преждата рисуват

чудна и неземна красота!

Две ръце сред нишките танцуват

и тъкат градина от цветя!

 

01.05.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??