Всеки петък… ставам рано.
Пия чаша Нескафе.
И с палатката на рамо
хващам - близкото шосе.
Ходя близо четри часа.
Покрай мен… хвърчат коли:
лимузини екстра класа
надпреварват се - в зори.
Всички бягат към Балкана.
Към хотелския комплекс.
Кой с девойка, кой с охрана,
бързат да намажат секс.
Само аз съм там самичък.
Сам в палатката лежа.
И сънувам - как с момиче
тичам в гъстата гора.
В събота се будя - в седем.
Топля се със чаша ром.
В някой сайт минута гледам,
след това, почти бегом
хуквам сънен на разходка
под планинското небе.
Да потърся - черна котка,
моят път да пресече,
за да спра, да ставам рано.
Да не вкусвам Нескафе.
И… с палатката… на рамо
да съм с някое моме!
Юри
Йовев
Ноември
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени