19.04.2024 г., 21:50 ч.

С цветя в душата 

  Поезия » Философска
70 0 0

Хората приличат на цветята,

някои търсят сянка, други - пек.
За едни е важна красотата, 
а за други - пътят да е лек.

 

Някои са крехки и красиви,
други жилави и с буен нрав.
Някои прегръщат самодиви,
други превъзмогват таен гняв.

 

Някои танцуват превъзходно
танца на житейската искра,
други крачат тежко и свободно,
вярвайки в победната звезда.

 

Хората приличат на цветята -
някои от далеч ще те пленят.
Други се преплитат в сетивата -
плевели в душите им растат...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??