26.04.2022 г., 8:42 ч.  

С френските девойки 

  Поезия » Хумористична
220 3 4

По спомените на един гид и по предложение

на Jackie 151 (Aнтоанета Иванова)

 

 

След тежки напъни за тройки

със скандинавските жени,

посрещнах група французойки:

Културни дами от Берси.

 

Те стъпиха - на наш’та гара

облечени със много вкус:

Със джапанки на Макс и Мара.

И с потници на Санта Крус.

 

Макар… и не дотам красиви,

те имаха изискан вид.

Изпрах си - ризите кирливи

и станах виден, техен гид.

 

Веднага мернах в тях девойки

като от моите мечти!

Високи, мили, свежи бройки

със неподправени гърди!

 

Реших да ги разходя в Банско.

Да видят някой манастир.

Да ги почерпя със шампанско.

И да ги мацна с тебешир!

 

Пристигнахме във Банско рано,

в хотел без никаква звезда.

Но с мини бар, и бар с пиано,

дори с басейн без вода!

 

Започнах с тях - от следобяда

да си говоря за Версай.

Разреждах джина с лимонада,

на мацките поръчвах чай.

 

Приказвахме си много дълго:

Аз сричах френския език.

И смешно взех да ги залъгвам,

че съм в леглото фанатик.

 

Че мога с френския да споря.

Че с него мога да творя!

Че го използвам - за отмора,

когато с умни мацки спя!

 

Изпихме много френско вино

преди да минем на коняк.

Пред мен седяха две бамбини!

Красавици с обратен впряг!

 

Те ми подействаха прекрасно:

Поисках близкото моме!

А то - поиска… да ме фрасне

директно в дясното чене!

 

Отказах му… и се спогледах

с разкошна дама с очила.

А тя ме прати в слънчогледа

отвъд зелените поля!

 

След чаша с водка аз опитах

и с най-красивата жена.

Пък тя - с тревога ме попита:

”Сериозно мисля ли това”

 

Над мен небето стана мрачно,

но зърнах някакво моме.

То беше грозно и невзрачно,

но доводите ми прие.

 

Качих се с него - в мезонета

на предпоследния етаж.

И там - след няколко куплета

за час натрупах звезден стаж!

 

Аз там - с момето се научих

на маниери… и език!

Страхотни… бонуси получих

от френския език велик!

 

Разбрах, че френският е тема

за поетичен докторат!

Почти… Божествена поема!

И рядко срещан, чуден свят

 

 

Юри

Йовев

Април

2022 г.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ели, благодаря ти! Спомних си един разказ на Алан Маршал и откраднах молко от него. 😀
  • Хубав език си е френският! На късмет ти е,Юри!
  • Тони!!! 😀😀👍
    Очаквам следващи поръчки -
    за мацки някой да даде.
    Ако ли не - за руски пръчки
    ще драсна накой друг куплет!
  • Прочетох седем, осем пъти
    и смях се искено със глас,
    че никой не посмя да мъти
    водите ти в среснощен час.

    Стахотно парти си им спретнал
    в хотелче малко, без багаж.
    Момето - хитро си преметнал
    на предпоследния етаж.

    Да е доволна трябва вечно
    за тоз завиден антураж!!!

    Браво, Юрка!!!
Предложения
: ??:??