По спомените на един гид и по предложение
на Jackie 151 (Aнтоанета Иванова)
След тежки напъни за тройки
със скандинавските жени,
посрещнах група французойки:
Културни дами от Берси.
Те стъпиха - на наш’та гара
облечени със много вкус:
Със джапанки на Макс и Мара.
И с потници на Санта Крус.
Макар… и не дотам красиви,
те имаха изискан вид.
Изпрах си - ризите кирливи
и станах виден, техен гид.
Веднага мернах в тях девойки
като от моите мечти!
Високи, мили, свежи бройки
със неподправени гърди!
Реших да ги разходя в Банско.
Да видят някой манастир.
Да ги почерпя със шампанско.
И да ги мацна с тебешир!
Пристигнахме във Банско рано,
в хотел без никаква звезда.
Но с мини бар, и бар с пиано,
дори с басейн без вода!
Започнах с тях - от следобяда
да си говоря за Версай.
Разреждах джина с лимонада,
на мацките поръчвах чай.
Приказвахме си много дълго:
Аз сричах френския език.
И смешно взех да ги залъгвам,
че съм в леглото фанатик.
Че мога с френския да споря.
Че с него мога да творя!
Че го използвам - за отмора,
когато с умни мацки спя!
Изпихме много френско вино
преди да минем на коняк.
Пред мен седяха две бамбини!
Красавици с обратен впряг!
Те ми подействаха прекрасно:
Поисках близкото моме!
А то - поиска… да ме фрасне
директно в дясното чене!
Отказах му… и се спогледах
с разкошна дама с очила.
А тя ме прати в слънчогледа
отвъд зелените поля!
След чаша с водка аз опитах
и с най-красивата жена.
Пък тя - с тревога ме попита:
”Сериозно мисля ли това”
Над мен небето стана мрачно,
но зърнах някакво моме.
То беше грозно и невзрачно,
но доводите ми прие.
Качих се с него - в мезонета
на предпоследния етаж.
И там - след няколко куплета
за час натрупах звезден стаж!
Аз там - с момето се научих
на маниери… и език!
Страхотни… бонуси получих
от френския език велик!
Разбрах, че френският е тема
за поетичен докторат!
Почти… Божествена поема!
И рядко срещан, чуден свят
Юри
Йовев
Април
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.