7.09.2021 г., 21:19 ч.

С лято в шепите 

  Поезия
738 1 6

Напразно търси вятърът пролука

през рехавата септемврийска плетка.

Най-бляскавото синьо се пропука,

но още носи лятната наметка.

И още в босите следи на август

се утаява бистър морски шепот, 

разплита къдри в пясъчното рамо

последното горещо лятно ехо. 

Напразно се изсипват в стръмен тътен

талазите в гръмовна увертюра - 

на изгревите в ледените шепи

все още има капчици от юли,

а залезите с неочакван край

се стапят като сладко от малини... 

Септември е открехната врата. 

През нея с лято в шепите ще минем. 

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??