18.08.2016 г., 17:46 ч.  

С мирис на Октомври 

  Поезия » Пейзажна
279 0 0

С мирис на Октомври

 

Така чакано, а вече тръгваш си.
Стегна куфара към южните страни.
И песента по радиото се смени.
Песните и там не са морски.

 

Бяха юлски дни, после август преполови.
Аромат от чая липов, скоро къщите ще навести.
Бризът от морето пак ще се смени.
Ще бъде бриз и мирис на Октомври.
И няма по улиците да сме боси.
По улиците шумът от гласове
ще престане на рояци да се носи.
Снимките ще бъдат есенно към белоснежни,
а лятото ще представлява просто сенки.
Сезонът ще се завърти и така, до следващи Октомври.

 

И тогава всичко пак ще се повтори.
Гледан филм, но с нови епизоди.
Композитори, ще пишат своите мелодии.
Под луната лятна или есенна,
част от фона на Октомври.

 

Чашата балконско кафе,
ще търси топлия уют в дома.
Бризът не ще бъде морски
Просто бриз заменен с Октомври.

© А.А. Всички права запазени

https://www.youtube.com/watch?v=lrF814OnFQ4

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??