Родният ми град Лом празнува в днешния празничен Ден на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов!💖🌞
.......................................................................
С три букви само е твоето име,
а толкова обич в тях се побира.
Мама и татко, приятели, дом -
всичко за мен си, мой роден Лом.
Тук прохожда деня с първи стъпки,
живее, пулсира с делничен ритъм.
Площадът искри от слънчеви тръпки,
шарен, по детски сияе любопитен.
Моите корени са тук на брега.
Всяко камъче е история древна.
Чуваш ли на Дунава син песента?
Шепнат вълните вековни легенди.
Жажда за театър, първи пиеси…
Първо читалище сее бъднина.
Реката танцувала валсът виенски.
Музика, оперета… О, времена!
Минало и настояще в теб се пресичат.
Носиш в себе си дух несравним!
Бъдеще сме ти ние! Тупка в гърдите
обич към теб, Лом роден, любим!
Текстът написах специално за авторския албум на вокална група "Шоколадче", гр. Лом с вокален педагог Росица Кръстева. Музиката е на композитора Валери Костов.
© Даниела Виткова Всички права запазени