28.06.2014 г., 11:59 ч.

С паспорти в сърцата 

  Поезия » Гражданска
417 1 1

Губим Родината, бавно полека,

Стъпка по стъпка, човек след човека
Всичко налично навън се изнася,
Всеки живее с тая нагласа,
Че скоро, след месец или година
От тая "дупка проклета",

ще се измъкнем и ще заминем.

Но ней ли Родината птица крилата, 

единствена песен и екот в сърцата, 

че така безхаберно да я оставим 

и във време на болест
да я забравим?

Къде сте, българи, с паспорти в
сърцата, къде работите, къде
отглеждате си децата, 

къде ги чакате да пораснат?

 

А нашата малка Родина угасва...

© Кристиан Ковачев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А какво друго му остава на човек?
    Не сме като украинците..... Не ни се мре.
    И при това положение - какво остава?
Предложения
: ??:??