26.06.2024 г., 10:31 ч.

С перо на феникс те рисувам още... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
142 2 0

С перо на феникс те рисувам още

по въздух, по вода, по огън жив.

Небето и земята в дни, и в нощи

мечтаят и сънуват дар красив.

 

По въздух, по вода, по огън жив

портретите ти се редуват нежно.

В света обезумял и алчно сив

пак образът ти бди пъстронадеждно.

 

Портретите ти се редуват нежно

и в приказното са вълшебни гости,

и нищо злобно, подло и метежно

не ще да ги в забравата залости.

 

Любов е щом, това е неизбежно -

с перо на феникс те рисувам още.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??