29.01.2005 г., 0:28 ч.

С ръце... 

  Поезия
1242 0 1
С ръце нечисти ме докосваш,
с очи безизразни ме гледаш.
С устни сиви ме целуваш,
със сърце студено ме приемаш.
Птичата песен глухо се чува,
тихият вятър остро докосва.
Ледни капки бавно прехвърчат
и млада душа нейде робува.
В прегръдките ми топли падаш
и сякаш ледник в мене се забива.
Устните ми нежно името ти сричат
и в миг капки кръв от тях потичат.

© Ния Статева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!Малко ми напомня на Ботевата поезия, въпреки че тематиката е различна, не знам защо!Но това естествено не е недостатък. Поздрави!
Предложения
: ??:??